Tuotevideot

Biolan Bokashi, musta

Biojätteen käsittelyyn

59,00 

Osta yhdessä

Varastossa

Alhaisin hinta viimeisen 30 päivän ajalta: 59,00 

Varastossa

Toimitusaika: 3-5 arkipäivää

Syötä postinumero

Toimitus alkaen

Hintaa ei voitu toimittaa

Check your Zip Code

Biolan Bokashi – Keittiön biojätteen käsittelyyn

  • Valmis paketti bokashoinnin aloittamiseen
  • Tyylikäs valkoinen astia sopii keittiöön kuin keittiöön
  • Helppokäyttöinen ja toimintavarma hana bokashi-nesteen valuttamiseen
  • Kannen tiiviste ja kiinnityssalpa varmistavat säiliön tiiviyden ja massan fermentoitumisen
  • Massan tiivistäminen onnistuu helposti tiivistyslevyn avulla
  • Välipohja suodattaa bokashi-nesteen tehokkaasti
  • Pakkaus sisältää 1 kg EM-bokashirouhetta

Bokashoimalla keittiön biojäteet voidaan käsitellä helposti ja ekologisesti omassa keittiössä. Bokashi-astiaan lisätään biojätteet ja Bokashi-rouhetta ohjeiden mukaan. Kun astia täyttyy, massa jälkikäsitellään ja lopputuloksena on ravinteikasta multaa.

Tuotenumero: 51310110

Bokashin käyttö

– Laita Bokashi-astiaan pieni kerros biojätettä. Ensimmäinen kerros tulee välipohjan päälle. Fermentoitumisen nopeuttamiseksi isommat biojätteet on hyvä pilkkoa pienemmiksi, jotta mikrobit pääsevät aloittamaan fermentoitumisen mahdollisimman tehokkaasti.
– Ripottele aina täytön yhteydessä biojätekerroksen päälle noin 2 rkl Biolan EM®-rouhetta.
– Paina biojäte tiiviiksi tiivistyslevyn avulla. Jätä levy paikoilleen biojätekerroksen päälle. Kerralla voit lisätä enintään 1 l biojätettä.
– Sulje Bokashi -astian saranoitu kansi huolellisesti kiinnityssalpaa käyttäen. Älä avaa Bokashi -astiaa tarpeettomasti.
– Lisää biojätettä esim. kerran vuorokaudessa. Säilytä Bokashiin laitettavaa biojätettä keittiössä kannellisessa astiassa.
– Fermentoituminen tuottaa Bokashi -astian pohjalle suotonestettä, joka on helppo poistaa säännöllisesti valuttamalla se hanasta sopivaan astiaan tai viemäriin.
– Kun Bokashi -astia on täyttynyt, sulje kansi huolellisesti ja säilytä astiaa kaksi viikkoa huoneenlämmössä. Tänä aikana voit valuttaa astiasta suotonestettä silloin tällöin.
– Astiaan saattaa fermentoinnin aikana syntyä kaasua, joka pitää päästää pois astiasta avaamalla kansi. Sulje kansi tämän jälkeen aina huolellisesti kiinnityssalpaa käyttäen.
– Kun tyhjennät Bokashi -astian, huuhtele se vedellä. Poista myös välipohja huuhtelun ajaksi ja huuhtele se erikseen.

Fermentoituneen massan jälkikäsittely

Fermentoitunut biojäte ei sellaisenaan käy kasvualustaksi tai lannoitteeksi. Se pitää jälkikäsitellä kompostoimalla. Huomioi jälkikäsittelyvaihtoehtoja valitessasi, ettei käsittely houkuttele
haittaeläimiä.
Fermentoituneen massan voit jälkikompostoida mullaksi esimerkiksi jyrsijäsuojatussa kompostorissa (esim. Biolan Pikakompostori 220eco tai Biolan Mökkikompostori) sekoittamalla sen hyvin kompostin sisältöön.
Voit tehdä erillisen jälkikäsittelyastian, johon kerrostetaan käytettyä tai vähäravinteista multaa ja fermentoitunutta biojätettä.
Peitä biojäte mullalla ja anna kompostoitua vähintään kaksi viikkoa,
kunnes biojäte ei enää erotu mullasta.

Käyttöohje Lataa

Bokashin käyttö

– Laita Bokashi-astiaan pieni kerros biojätettä. Ensimmäinen kerros tulee välipohjan päälle. Fermentoitumisen nopeuttamiseksi isommat biojätteet on hyvä pilkkoa pienemmiksi, jotta mikrobit pääsevät aloittamaan fermentoitumisen mahdollisimman tehokkaasti.
– Ripottele aina täytön yhteydessä biojätekerroksen päälle noin 2 rkl Biolan EM®-rouhetta.
– Paina biojäte tiiviiksi tiivistyslevyn avulla. Jätä levy paikoilleen biojätekerroksen päälle. Kerralla voit lisätä enintään 1 l biojätettä.
– Sulje Bokashi -astian saranoitu kansi huolellisesti kiinnityssalpaa käyttäen. Älä avaa Bokashi -astiaa tarpeettomasti.
– Lisää biojätettä esim. kerran vuorokaudessa. Säilytä Bokashiin laitettavaa biojätettä keittiössä kannellisessa astiassa.
– Fermentoituminen tuottaa Bokashi -astian pohjalle suotonestettä, joka on helppo poistaa säännöllisesti valuttamalla se hanasta sopivaan astiaan tai viemäriin.
– Kun Bokashi -astia on täyttynyt, sulje kansi huolellisesti ja säilytä astiaa kaksi viikkoa huoneenlämmössä. Tänä aikana voit valuttaa astiasta suotonestettä silloin tällöin.
– Astiaan saattaa fermentoinnin aikana syntyä kaasua, joka pitää päästää pois astiasta avaamalla kansi. Sulje kansi tämän jälkeen aina huolellisesti kiinnityssalpaa käyttäen.
– Kun tyhjennät Bokashi -astian, huuhtele se vedellä. Poista myös välipohja huuhtelun ajaksi ja huuhtele se erikseen.

Fermentoituneen massan jälkikäsittely

Fermentoitunut biojäte ei sellaisenaan käy kasvualustaksi tai lannoitteeksi. Se pitää jälkikäsitellä kompostoimalla. Huomioi jälkikäsittelyvaihtoehtoja valitessasi, ettei käsittely houkuttele
haittaeläimiä.
Fermentoituneen massan voit jälkikompostoida mullaksi esimerkiksi jyrsijäsuojatussa kompostorissa (esim. Biolan Pikakompostori 220eco tai Biolan Mökkikompostori) sekoittamalla sen hyvin kompostin sisältöön.
Voit tehdä erillisen jälkikäsittelyastian, johon kerrostetaan käytettyä tai vähäravinteista multaa ja fermentoitunutta biojätettä.
Peitä biojäte mullalla ja anna kompostoitua vähintään kaksi viikkoa,
kunnes biojäte ei enää erotu mullasta.

Pakkauksen sisältö:
– Bokashi -astia 10 l
– Rei’itetty välipohja
– Tiivistyslevy
– Biolan EM®-rouhe 1 kg
– Käyttöohje

Bokashi-astian mitat:
– korkeus 29,5 cm
– leveys 26 cm
– syvyys 23 cm

Bokashi tarkoittaa mikrobien avulla aikaansaatua orgaanisen aineksen fermentoitumista. Fermentoituminen tapahtuu EM-mikrobi (effective micro-organisms) avulla hapettomassa tilassa Bokashi-säiliössä.

Bokashi-astiaan voi laittaa:
– kasviperäiset biojätteet
– vähäisiä määriä lihaa ja kalaa

Bokashi -astiaan ei voi laittaa
– muu kuin biojäte
– runsaasti lihaa tai kalaa
– tuhkaa
– isot luut
– eläinten jätökset
– nesteet

Jaa ajatuksesi!

Kerro meille mitä mieltä olet...

Mitä muut sanovat

Ei vielä arvosteluja

×

Rekisteröidy

Henkilötietojasi käsitellään verkkosivuston käyttökokemuksesi tukemiseksi, tilillesi pääsyn hallitsemiseksi ja muilla tietosuojakäytännössämme kuvatuilla tavoilla: Yksityisyyden suoja.

Continue as a Guest

Don't have an account? Sign Up