Biolan Erotteleva Kuivikekäymälä, 2-laatu

2-laadun tuote edulliseen hintaan

369,00 

Poista

Alhaisin hinta viimeisen 30 päivän ajalta: 369,00 

Varastossa

Syötä postinumero

Toimitus alkaen

Hintaa ei voitu toimittaa

Check your Zip Code

Erotteleva kuivikekäymälä

  • helppokäyttöinen ja siisti käymälä päivittäiseen käyttöön
  • suoraan lattiapinnan päälle asennettava
  • tuuletusputki takaa huonetilan hajuttomuuden
  • laitteen sileät muovipinnat on helppo pitää puhtaana
  • istuinrenkaana lämpöistuin
  • erottelee virtsan kiinteästä jätteestä jo istuinosassa
  • helppokäyttöinen kuivikkeen annostelija
  • jätesäiliössä on kaksi erillistä sisäastiaa
    Värivaihtoehdot:

Tummanharmaa ja valkoinen
HUOM! 2-laatuisessa tuotteessa saattaa olla värivikoja, naarmuja yms., mutta ei mitään toimintaan vaikuttavaa. Ei takuuta.
Tuotteita saatavilla rajallisesti.

Erotteleva Kuivikekäymälää tulee käyttää ja huoltaa ohjeiden mukaisesti. Näin varmistetaan käymälän käyttö- ja huoltomukavuus. Erottelevassa Kuivikekäymälässä on käytävä tarpeilla aina istualtaan nesteen ja kiintoaineen erottelun vuoksi. Ensimmäisillä käyttökerroilla on syytä varmistaa, että oma istumaetäisyys ja -tapa ovat sopivia laitteeseen nähden.

Erotteleva Kuivikekäymälä on tarkoitettu kompostoituville käymäläjätteille, eli myös WC-papereille. Käymälään ei saa laittaa mitään, mikä haittaa käymäläjätteen jälkikäsittelyä kuten:
– roskia, siteitä
– kemikaaleja, kalkkia
– pesuaineita, pesuvesiä
– tuhkaa, tupakan tumppeja

Ennen käyttöönottoa:
– Etummaisen sisäastian pohjalle laitetaan parin sentin kerros Biolan Komposti- ja Huussikuiviketta. Kuivikesäiliö täytetään kuivikkeella.

Kuivikkeen käyttö:
– Käymälän takaosassa olevassa kuivikesäiliössä on kuivikeannostelija. Se toimii annostelijan nupista painamalla. Kuiviketta ei lisätä jokaisella käynnillä, vaan lisäys ”isompien” tarpeiden jälkeen riittää.
– Sopivan kuivikkeen käyttö on käymälän toiminnan kannalta ensisijaisen tärkeää. Kuivikkeeksi suositellaan Biolan Komposti- ja Huussikuiviketta. Komposti- ja Huussikuivike sitoo tehokkaasti hajua ja pitää massan ilmavana.

Käymälän ympärivuotinen käyttö:
– Lämpimiin tiloihin asennettua käymälää voidaan käyttää ympäri vuoden. Tällöin käymälän asennuksessa tulee huomioida ilmastoinnin ja nesteenpoiston lämpöeristykset kylmien tilojen osalta.
– Kylmiin tiloihin asennettu käymälä voi jäätyä talven aikana. Käymälälaite on valmistettu pakkasen kestävästä polyeteenimuovista, joten jäätyminen ei vahingoita sitä. Kylmissä tiloissa olevaa käymälää voidaan käyttää satunnaisesti talven aikana. Mikäli neste kerätään kanisteriin, se tyhjennetään syksyllä nesteen jäätymisestä johtuvien vahinkojen välttämiseksi. Jos kuivikesäiliössä oleva kuivike on kosteata, se saattaa jäätyä talven aikana. Tällöin kuivikeannostelija ei toimi, joten kuivike lisätään käsin.

Erotteleva Kuivikekäymälän huolto:
– Erotteleva Kuivikekäymälää tulee käyttää ja huoltaa ohjeiden mukaisesti. Näin varmistat käymälän käyttö- ja huoltomukavuuden.

Sisäastian tyhjentäminen:
– Erotteleva Kuivikekäymälän säiliössä on kaksi erillistä sisäastiaa. Yhtä astiaa käytetään kerrallaan. Kun yksi sisäastia tulee täyteen, se siirretään laitteen takaosaan odottamaan ja toinen astia otetaan käyttöön. Tarvittaessa jätteen pinta tasoitetaan esim. kepin avulla. Käymälän sisäastioihin kuuluvat kannet ovat tarkoitettu astioiden tyhjennyskuljetusta varten. Kansi tulee jättää raolleen varastoinnin ajaksi. Kun käymälän molemmat astiat ovat täyttyneet, aikaisemmin täyttynyt astia tyhjennetään kompostiin.
– Tyhjennettäessä käymälän tuuletusputki irrotetaan käymälän kannesta. Käymälälaitteen kansiosa kallistetaan laitteen sivuun tai nostetaan pois siten, että sisäastiat saa nostettua ulos. Sisäastioiden pesu ei ole välttämätöntä tyhjennyksen yhteydessä.
– Sisäastioiden takaisinlaitossa huomioidaan, että käytettävä astia tulee oikeaan kohtaan, erottelumaljaa vasten. Astian pohjalle laitetaan parin sentin kerros Biolan Komposti- ja Huussikuiviketta.

Nestesäiliön tyhjentäminen:
– Nestesäiliö tyhjennetään tarvittaessa. Tyhjennysväliin vaikuttavat nestesäiliön koko ja käymälän käyttöaste. Yksi henkilö tuottaa noin 1–1,5 litraa nestettä vuorokaudessa.
– Runsaasti ravinteita ja erityisesti typpeä sisältävän nesteen voi hyödyntää lannoitteena pihalla ja puutarhassa. Vaikka virtsa on steriiliä, suositeltu varastoimisaika ennen puutarhassa käyttöä on noin vuosi. Vähäisiä määriä laimentamatonta nestettä voi käyttää myös puutarhakompostin ja erotellun käymäläjätteen kompostoimisessa typen lähteenä. Vaihtoehtoisesti nesteen voi kuljettaa myös jäteveden puhdistamolle.

Erotteleva Kuivikekäymälän puhdistus:
– Erotteleva Kuivikekäymälä tulee pestä ja puhdistaa tarpeen mukaan. Puhdistuksessa voi käyttää kaikkia yleisimpiä kodin puhdistusaineita. Käymälän osat voi irrottaa toisistaan, jolloin laitteen kunnollinen puhdistaminen on mahdollista. Istuinkannen nestemalja, nestesuppilo sekä poistoputki pestään lämpimällä vedellä ja miedolla puhdistusaineella tai kidesoodalla vähintään kerran vuodessa virtsan muodostaman sakan irrottamiseksi.

Käyttöohjeet Lataa

Toimitussisältö:
– käymälälaite
– sisäastia 2 kpl
– joustava tuuletusputki
– tuuletusputken hattu
– tuuletusputkenkannake
– Pehvakka-istuin
– tuuletusputkea 2 x 75 cm ja 1 x 60 cm
– Biolan Komposti- ja Huussikuiviketta 40 l

Pituus: 78 cm
Leveys: 59,4 cm
Istuinkorkeus: 53 cm
Korkeus: 85 cm
Korkeus seosainenuppiin asti: 98,5 cm
Paino: n. 16 kg
Seosainesäiliön tilavuus: 30 litraa
Sisäastian koko: 28 litraa
Tuuletusputken halkaisija: 75 mm
Nesteenpoistoputken halkaisija: 32 mm